Het ontstaan van Oldambt Aktief

Oldambt Aktief is ontstaan uit een samenwerking tussen bezorgde Winschoters en Pieter Postmus, voormalig raadslid van de gemeente Winschoten namens Sociaal Bewogen Winschoten. In maart 2009 is het initiatief door deze mensen opgepakt om tijdens de verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad van de gemeente Oldambt, te komen met een partij die los staat van alle andere partij. Een partij die zijn eigen lijn trekt. En het belangrijkste, een partij die luistert naar de burgers! Want dat ontbrak en ontbreekt er in de Oldambtster politiek nog steeds aan.

Oldambt Aktief is van mening dat politiek bedrijven iets is wat vanuit je hart moet komen. Opvreters en zakkenvullers hebben we genoeg. Een gemeente moet bestuurt worden door mensen die zich verbonden voelen met het gebied en de mensen daarin.

Oldambt Aktief is van mening dat de mensen die de gemeente nu besturen, de boel verkwanselen. Dat ze er een potje van maken. Dat ze door het door hun gevoerde beleid, de zaken alleen nog maar verergeren.

Wij willen graag de kans van de Oldambtster burger krijgen om een frisse wind door de gemeente te laten waaien. Op te komen voor die mensen die anders niet gehoord worden. Wij willen bewijzen dat anders kan! En dat het anders moet!

Na enkele personele veranderingen zijn we nu, januari 2011, over met een club van enthousiaste mensen, waarmee we allemaal maar 1 ding voor ogen hebben:

in 2014 alsnog de gemeenteraad van de gemeente Oldambt in!

Wat met een hele ruime stemmenaantal is gelukt.

Maar helaas werd Pieter ziek, blaas en botkanker maar wij gaan door op de weg die hij voor ogen had.

In memoriam Pieter Postmus overleden 21-02-2015