Oldambt Aktief: Oldambtsters, maak bezwaar tegen uw OZB aanslag!

Oldambt Aktief is van mening dat de WOZ waarde van woningen in Oldambt verlaagt moet worden. De partij is van mening dat de WOZ waarde, die gebruikt word om de OZB te bepalen die de burger uiteindelijk aan de gemeente moet betalen, jaren ten onrechte is verhoogd. De partij roept inwoners van Oldambt op om massaal bezwaar te maken tegen de komende OZB aanslag. “Die zal over niet al te lange tijd bij de inwoners op de deurmat vallen. Vandaar dat wij het nu de juiste tijd vinden om de inwoners van Oldambt hiertoe op te roepen.”, aldus Pieter Postmus, lijsttrekker van Oldambt Aktief.

Over de redenen waarom de WOZ moet worden aangepast is Oldambt Aktief duidelijk.

“Enerzijds vinden we dat dit gedaan moet worden vanwege de crisis die al sinds 2008 heerst op de huizenmarkt. Woningen zijn minder waard geworden, terwijl de WOZ waarde van woningen in veel gevallen steeds door is blijven stijgen.

Daarnaast is het natuurlijk zo dat ook veel woningen in Oldambt op het gaswinningsgebied staan en dat de daling van de waarde hierdoor ook nog eens versterkt word. Hoe je het ook wend of keert, ook Oldambt is wat dat betreft een gebied met een stempel, zogenaamd “besmet gebied”. Mensen zien dat terug in de verkoopwaarde van hun woning. Wat ons betreft moeten ze dit nu ook terug gaan zien in de WOZ waarde en dus in de OZB aanslag. De OZB is al veel te lang de melkkoe van de gemeente. Wij willen hier aan bijdragen dat dit gaat stoppen.”, aldus Postmus.

Oldambtsters die ondersteuning willen bij het indienen van bezwaar, kunnen hiervoor terecht bij Oldambt Aktief.

In de loop van volgende week zal hier een voorbeeld bezwaarschrift op de website worden geplaatst.