De zorgen van de VVD

En dan met name die van de heer Martin Menger. Want de uitlatingen van hem, dat is natuurlijk de hypocrisie ten top!

Vorige week in het Dagblad van het Noorden stond er te lezen dat de aanbesteding van het Cultuurhuis nogal is tegen gevallen. In ieder geval in de belevingswereld van de VVD in de Oldambtster gemeenteraad. De verwachting was namelijk dat de bouwkosten van het Cultuurhuis bij de aanbesteding zo’n 2 miljoen euro lager uit zouden vallen. Nu blijkt dat dat slecht € 15.000,- is. En dat komt de VVD nogal rauw op het dak.

Deze verwachting echter is niet gewekt door het huidige college. Daar is een ander college verantwoordelijk voor. En ook al draagt de VVD nu geen verantwoordelijkheid voor het beleid van het college van B & W; de VVD had, toen deze verwachting uitgesproken werd, wel verantwoordelijkheid voor het collegebeleid. Sterker nog, de huidige fractievoorzitter de heer Martin Menger was toen ook fractievoorzitter. Het was alleen een andere gemeenteraad, namelijk die van de voormalige gemeente Winschoten. De toenmalige wethouder Hans Klopstra heeft dit in 2008 al beweerd. En de VVD heeft dit van harte omarmt en beaamt! Logisch ook, want laten we ook nog eens in herinnering brengen dat het Cultuurhuis van origine een VVD plan is. Weliswaar omarmt door de Partij van de Arbeid (in de persoonlijkheid van de voormalige burgemeester Jannie Vlietstra en de voormalige fractievoorzitter Otto Schröder), maar de VVD heeft het bedacht.

Maar goed, terug naar de zorgen van de VVD en met name de heer Martin Menger. Het is natuurlijk lachwekkend dat Menger in de vorige gemeenteraad altijd voor is geweest, vorig jaar nog voor het doorgaan van de bouw van het Cultuurhuis heeft gestemd en nu opeens bedenkingen krijgt. En dat terwijl hij door de voltallige oppositie van de gemeenteraad van de voormalige gemeenteraad van Winschoten. Maar goed, ze gingen als een blind paard recht op het vuur en, zoals het spreekwoord al zegt, wie de billen brand moet op de blaren zitten…..zo ook de heer Menger en, met hem, zijn VVD.

Ow ja, laten we onze wethouder, de heer Zwiers, ook nog even noemen. Want die haastte zich om te vermeldden in hetzelfde stuk in het Dagblad van het Noorden, dat die 2 miljoen euro toch echt wel bespaart is, aangezien “dat van te voren al door de gemeente was ingecalculeerd”. Wat een vooruitziende blik. En dat terwijl de hele gemeente Oldambt op zijn blote tenen kan nagaan dat we met elkaar het schip ingaan met dit Cultuurhuis.

Wij hebben echter de volgende conclusie. De heer Menger en de VVD hebben boter op het hoofd en maken door middel van dergelijke stukken in de krant, zichzelf volstrekt belachelijk! Ze wisten dat de door hen zo gewenste besparing bij de aanbesteding niet gehaald zou worden. Dat dit een broodje aap verhaal was. Net zoals ze weten dat het Cultuurhuis aan het eind van het verhaal, zowel op het budget van de bouwkosten alsook op de exploitatie van het geheel een fiasco wordt! Maar goed, dat zien we in 2014. Ow ja, wat hebben we ook alweer in 2014…….VERKIEZINGEN!!! En ik denk dat men nu al wel kan aanvoelen dat wij gewoon weer mee doen!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *