Kijk, zo kan het ook!

Vandaag werd bekend dat de burgemeester en een wethouder van de gemeente De Ronde Venen in de provincie Utrecht zijn opgestapt vanwege problemen bij een groot project. De grondexploitatie in een aantal dorpen in die gemeente is door het gemeentebestuur te optimistisch ingeschat en dus hebben de beide verantwoordelijke bestuurders hun biezen gepakt. Chapeau! Goed gedaan! U kon ook niet anders!

Nu even waarom ik dit op de website van Oldambt Aktief zet. Wij hebben hier in de gemeente namelijk ook een projectje wat nogal grote risico’s kent. En dus is voorzichtigheid geboden. Maar wat doet dit gemeentebestuur? Juist ja, in tijden van grote financiële onzekerheid en tegenslag, gaan zij gewoon lekker door met het realiseren van het projectje waar ik het over had. Maar dat dit projectje voor een groot deel  moet worden opgebracht uit bijvoorbeeld de verkoop van de bibliotheek en de opbrengsten van de bouw van appartementen op het Klinkerplein boven de 2 nieuwe winkels die daar moet worden gerealiseerd, daar hoor je de politiek niet over. Dus doen wij dat maar. Want in 2009 was al bekend dat de bibliotheek niet de gewenste € 2,5 miljoen zou opleveren. En nu is ook al bekend dat Acantus als woningbouwer, de appartementen aan de straatstenen niet kwijt zal raken en dus……… liggen problemen, vergelijkbaar met de problemen die om de hoek kwamen kijken in de gemeente De Ronde Venen, bij ons hier ook op de loer. En daarom de oproep……..

Geachte burgemeester, geachte wethouders Boon en Zwiers (want er zijn 2 verantwoordelijk voor het Cultuurhuis),

Wij raden jullie aan nu alvast jullie aftreden aan te kondigen. Schrijf op zijn minst alvast de brief, want dat scheelt dan later weer tijd. Want dat het Cultuurhuis een financieel debacle wordt is onderhand toch wel duidelijk. Dus doe ons allemaal een lol en ga weg. Bied je excuses aan en bemoei je niet meer met de politiek. Want met jullie aan het roer wordt het er in de gemeente Oldambt niet beter op. En jullie moeten straks toch, alsnog, door het stof! Dus ga weg. En laat ons met rust! Jullie hebben het goeie voorbeeld gehad in de gemeente De Ronde Venen. Dus het is niet moeilijk. En het siert jullie ook nog. Want dan neem je in ieder geval verantwoordelijkheid voor het wanbeleid van de afgelopen tijd, wat door jullie gevoerd is. En als jullie niet vrijwillig gaan, dan stel ik jullie bij deze (symbolisch) hoofdelijk aansprakelijk voor alle tekorten die wij op dat Cultuurhuis gaan tegen komen. Het is maar dat u het weet!

Met vriendelijke groet,

Pieter Postmus (Oldambt Aktief)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *