Onder het motto “beter goed gejat, als zelf slecht bedacht”!

Nou, de politiek heeft het dus overgenomen. Nou ja, de politiek…..D66 is in ieder geval op onze website geweest. Dat was wel te merken aan het stuk wat er gister in het Streekblad stond. D66 komt met een alternatief voor het ziekenhuis en wel een nieuw ziekenhuis wat gebouwd zal worden in het Oude Stadspark, op de WVV velden. Tja, alleen hadden wij dat al iets eerder op de website staan. Het is dus, naar onze mening, ook niet netjes om even aan bronvermelding te doen. Kijk wij hebben toestemming van de persoon die het bedacht heeft. Ger Klein, noch een ander van D66 heeft zich bij de geestelijk vader van het idee gemeld, met de vraag of ze er iets mee zouden mogen doen. Maar goed, het maakt allemaal ook niet zo heel veel uit. Het plan is overgenomen en we hopen dat D66 het verder brengt. 1 klein verschil was er overigens wel. Wij vinden dat er een sportpark moet komen in de Blauwestad. Waarom? Dat ligt gewoon centraal in de gemeente en ook centraal ten opzichte van de sportclubs die op een eventueel nieuw te realiseren sportpark gevestigd zullen worden. Je kunt een club uit Finsterwolde, Oostwold of Midwolda immers niet vragen naar een plek “achter” Winschoten te verhuizen. Daarnaast, we zeggen het nog maar eens, het zou een opwaardering opleveren voor het gebied rondom het Havenkwartier in de Blauwestad, een plek waar nu een verloren, desolate sfeer hangt en waar je op die manier levendigheid kunt brengen.

Maar goed, dat zoeken ze maar uit op het gemeentehuis. Frappant was dat we het idee zo snel tegen kwamen in het Streekblad. We weten overigens wel meteen dat we door de huidige politiek in de gaten worden gehouden. Maar jullie zijn hier welkom mensen. En voor de kiezers geldt in ieder geval dat de ideeën die wij uitdragen nog niet zo slecht zijn!

2 antwoorden op “Onder het motto “beter goed gejat, als zelf slecht bedacht”!”

 1. Beste Pieter,

  Laten we duidelijk zijn, dat we het beiden eens zijn met de opvattingen over de plaats van het bouwen van een eventueel nieuw ziekenhuis, als de huidige lokatie niet geschikt zou zijn.
  Als je het wilt wil ik graag het mailverkeer laten zien wat op 7 augutus is verzonden. Uiteindelijk heeft het Dagblad dit op 9 augustus geplaatst en een week later heeft het streekblad er over bericht.
  We moeten ook elkaar niet om het idee bevechten, maar samen strijden voor de juiste locatie.

  Met vriendelijke groet,

  Ger Klein

  1. Ger,

   Goed om te weten dat jullie in ieder geval de website weten te vinden.

   Ik hoop dat je je voor kunt stellen dat wij raar opkeken toen we het idee, vrijwel gelijk aan het idee van ons, in de krant tegen kwamen. Wij (Chiel en ik) hadden die dag een brief voor het college, de gemeenteraad en de raden van Toezicht en Bestuur van OZG klaar liggen voor verzending. Daar hebben wij op dat moment vanaf gezien omdat jullie het al onder de politieke aandacht hadden gebracht en dat was nou juist ook onze intentie van het versturen van de brieven.

   Wij zijn er in ieder geval blij mee dat het nu onder de aandacht is van de politiek en hopen dat het een doorbraak kan zijn in de hele discussie over de vestigingsplaats van een eventueel nieuw ziekenhuis en hopen dat het ziekenhuis voor Winschoten behouden kan blijven.

   Vriendelijke groet,

   Pieter Postmus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *