Een alternatief voor het ziekenhuis.

Te midden van alle discussies omtrent een mogelijk vertrek van het Sint Lucas Ziekenhuis in Winschoten, zijn er ook nog mensen die nadenken over alternatieven. Zo ook hier. Een ondernemer in Winschoten heeft onderstaand plan opgevat, om een alternatief aan te dragen en daarmee een eventuele doorbraak in de discussie te forceren. Nu is het natuurlijk onwaarschijnlijk dat hier iets mee wordt gedaan, maar het voorstel deugt en is (naar onze bescheiden mening) de moeite van het onderzoeken waard.

Het plan voorziet in de bouw van een compleet nieuw ziekenhuis annex zorghotel in het stadspark op de velden van WVV.

Hierdoor worden alle vormen van zorg die Winschoten te bieden heeft op een relatief kleine locatie samen gebracht, met als stralend middelpunt het prachtige Rosarium van Winschoten.

Maar goed, dat betekend wel dat WVV moet verkassen. Nu is daar ook een plan voor bedacht. Onderstaande afbeelding laat zien dat er, volgens het plan, een sportpark wordt gerealiseerd in de Blauwestad. Een sportpark waar alle vormen van sport uitgeoefend kunnen worden en waar meerdere clubs samen gebracht kunnen worden. Het levert op de begroting voor sport waarschijnlijk een aanzienlijke besparing op, aangezien je clubs samenbrengt op 1 terrein. Hierdoor valt het onderhoud van een groot aantal sportclubs weg. En daar zijn alle betrokken sportclubs bij gebaat.

Nogmaals, wij zien hier wel wat in. Vandaar ook dat we het op onze website hebben geplaatst. Nu de politiek nog…

Aangezien de bovenstaande afbeeldingen niet echt duidelijk zijn, kunt u ze hieronder in een groter formaat nog eens bekijken.

parkziekenhuis – sportcentrum (1)

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *