Betaald parkeren ramp voor Winschoter centrum

Dat het betaald parkeren in Winschoten de spuigaten uitloopt, is al langer bekend. Nu het gemeentebestuur het onzalige plan heeft opgevat om het uurtarief van € 0,80 te verhogen naar € 1,-, moeten we ons met elkaar gaan afvragen waar dit
gemeentebestuur mee bezig is. Een nieuwe verhoging van het uurtarief kunnen de
ondernemers namelijk niet meer aan. Al langere tijd valt de ene na de andere
winkelier om. Zelfs over grote winkelketens wordt in de wandelgangen gefluisterd
dat het erg slecht gaat. Officieel zullen we hier natuurlijk niet eerder wat
van horen dan op het moment dat het faillissement wordt aangevraagd. Maar dat
het met een overgrote meerderheid van de ondernemers in het Winschoter
winkelcentrum slecht gaat is duidelijk.

Maar waar is dit gemeentebestuur dan mee bezig? Tja, dat is een goeie vraag. Ik denk dat ze dat zelf ook niet weten, aangezien ze visieloos bezig zijn momenteel.
Immers, in Winschoten wordt het parkeertarief verhoogd en in Scheemda wordt het vrij parkeren juist uitgebreid. Hiervoor wordt zelfs een investering van €
760.000,- gedaan.

Voor de verhoging van het parkeertarief in Winschoten wordt door wethouder Van Leeuwen aangevoerd dat het betaald parkeren de toekomstige investeringen in Winschoten moet gaan bekostigen. Maar dit argument betekend ook meteen dat in Scheemda dus ook betaald parkeren moet worden ingevoerd, aangezien hier ook een niet geringe investering wordt gedaan. En dat allemaal om de Scheemder ondernemers ter wille te zijn en tegemoet te komen.

Maar wat is nu het echte probleem? Het antwoord daarop is duidelijk. Dit gemeentebestuur bestaat voornamelijk uit “Scheemter” wethouders. En die willen natuurlijk hun “Scheemter” achterban tevreden houden. En dus zijn ze nu bezig om in kort tijdsbestek Winschoten om zeep te helpen en alles wat Winschoten had, af te schepen naar Scheemda om dat het nieuwe centrum van de gemeente te laten
worden. Goed voorbeeld hiervan is wel de Evenementenhal, die eerst in
Winschoten zou blijven, maar nu in de voormalige strokartonfabriek De Toekomst
wordt gevestigd. En als we niet uitkijken, zal het de rest van Winschoten net
zo vergaan. En nogmaals, dat moet niet!

Maar dat deze wethouders er alleen zitten voor hun voormalige gemeente, is ondertussen wel duidelijk. In Winschoten grijpen ze hard in en in Scheemda handhaven ze oud beleid. Lekker makkelijk. Krijg je ook nooit iemand tegen je. Maar natuurlijk is het zo dat het college niet alleen maar de schuldige hier aan is. Ook de gemeenteraad moet hier op ingrijpen. Waar zijn al die Winschoters die in de gemeenteraad zitten. Wanneer laten deze zich eens een keer horen! Dat wordt
nodig tijd. Meer dan de helft van de fractie van de Partij van de Arbeid is
woonachtig in Winschoten. Vandaar ook dat de bouw van het Cultuurhuis, ondanks alle andere bezuinigingen gewoon doorgaat. Want tja, dat de heren Engelkens, Schroder, Van der Laan en Pals op dit punt bakzeil gaan halen is natuurlijk ondenkbaar. Maar ze laten zich verder niet horen als het gaat om de toekomst van Winschoten.

Maar deze heren zijn niet de enige die hun taak verzaken. Groenlinks is ook een mooi voorbeeld hiervan. De fractievoorzitter, onze geachte heer Kotz, die op straat
zo’n grote mond heeft en overal verkondigt dat hij het college wel even zal
vertellen welke kant het op moet gaan, hoor je nu in de verste verte nog niet.
En dat dit niet bij iedereen in goede aarde zal vallen weet ik, maar dat zal me
eerlijk gezegd worst zijn. Het wordt tijd dat er eens iemand zegt waar het op
staat.

Het wordt tijd dat deze gemeenteraad iets gaat doen voor Winschoten, de motor van deze gemeente. Want als Winschoten kapot gaat, gaat de rest van de gemeente, (met excuus voor de platte bewoording) ook naar de kloten! En daarbij is maar 1 ding van belang. Het betaald parkeren in Winschoten moet worden afgeschaft. En
natuurlijk, dan hebben we een probleem op de begroting van de gemeente. Een
fiks probleem. Maar als we dan ook nog eens besluiten om het Cultuurhuis niet
te gaan bouwen, dan is dat probleem meteen opgelost. Maar door het afschaffen
van het betaald parkeren krijgen de ondernemers in Winschoten weer een eerlijke
kans ten opzichte van de Scheemder ondernemers. Dan is de huidige situatie van
concurrentievervalsing, rechtsongelijkheid of hoe je het anderszins ook maar
noemen wilt, weer opgelost. Dan zie je onder de advertentie in het streekblad
van een niet nader te noemen winkelketen in het centrum van Scheemda niet meer
de woorden “gratis parkeren” staan. Want dat dit in de richting van de
Winschoter ondernemer, die een zaak heeft van dezelfde winkelketen, knap lullig
overkomt is duidelijk lijkt me.

Maar goed, daarvoor is lange termijn visie nodig. En daar ontbreekt het bij het volledige gemeentebestuur op dit moment grondig aan. Als men nadenkt dan kan men voor zichzelf bedenken dat als we er nu niets aan doen, het Winschoter winkelcentrum kapot gaat. Dat alle werknemers, die nu een baan hebben in dit centrum op straat komen te staan, op termijn zullen aankloppen bij de sociale dienst en dat het probleem dan nog veel groter is. Mensen zullen hier wegtrekken omdat ze hier geen werk meer vinden. Kortom, om een heel lang verhaal kort te maken, het probleem zal voor het gemeentebestuur alleen maar groter worden als men nu niet ingrijpt.

Maar goed, dit alles zal tegen dovemans oren gezegd zijn. Men zal mij en Oldambt Aktief weer uitmaken voor rotte vis en vinden dat ik mijn mond moet houden en dat ik bepaalde mensen niet mag beledigen. Maar nogmaals, dat is me worst! Het gaat hier om Winschoten en de toekomst van deze gemeente. En dat is aardig
belangrijker als het ego van bepaalde mensen die in deze gemeente het momenteel
voor het zeggen hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *