Van een onzer lezers….

Onderstaand verhaal kregen wij afgelopen week door een lezer van de website toegestuurd. De persoon, die verder niet bij naam genoemd wil worden, maakt zich zorgen over het beeld wat momenteel wordt neergezet als het gaat om de Parkwijk. Ook wij maken ons hier zorgen om. Maar wij kunnen er van alles van vinden, een reactie van een inwoner van de Parkwijk zegt nog het meest!

Ik woon al ruim 16 jaar met veel plezier in de parkwijk. Nu lees ik vorige week in de krant dat de parkwijk een achterstandswijk aan het worden is. Dan vraag ik mij af HOEZO. Groenvoorziening wordt niet goed onderhouden door de gemeente en de straten zien er niet uit. Veel onkruid tussen de tegels van het openbaar trottoir. Dit is toch iets wat de gemeente zelf dient bij te houden en niet de bewoners van de parkwijk. Er is naar mijn idee de laatste tijd te veel energie gestoken in het mooi maken van de kloostervallei en daardoor is de rest van de parkwijk een beetje vergeten. Heb er niets op tegen dat er een nieuwe wijk gebouwd wordt en dat dit de eerste prioriteit heeft ook maar vergeet ook de rest niet gemeente. En dan de speeltuintjes voor kinderen die zien er op sommige plaatsen niet uit. De speeltoestellen zijn  te gevaarlijk voor kleinere kinderen. Waar zijn de ouderwetse schommels en glijbanen gebleven. Dan het strooi en veegbeleid van sneeuw. Heb hier in al die jaren nog NOOIT een strooiwagen gezien. De mensen houden hier de stoepjes en het pleintje zelf schoon. En dat terwijl hier ook mensen van 80 jaar wonen. Het is dus eigenlijk onzin om een voorbeeld woning te maken. Dit kost weer veel geld wat er al niet is. En de mensen die het nu niet doen gaan dat dan ook niet ineens doen. Dat er meer werkelozen in de parkwijk wonen kan wel zijn want de mensen die uit de volkswijken van winschoten kwamen  zijn veelal naar de parkwijk verhuist. Omdat deze buurten afgebroken werden en zij dus een betaalbare woning terug moesten hebben. Dus ook weer een beleid van gemeente en Acantus. Maar men kan daarom  toch niet  ineens gaan zeggen dat de parkwijk achteruit gaat.

Naar mijn mening is dit dus ONZIN.

Er zullen overal wel mensen tussen zitten waar een ander zich aan stoort maar  gaan de wijken daarom achteruit???? Ik hoop dat de gemeente haar best gaat doen om de parkwijk weer een netjes te maken en het achterstallig onderhoud snel uit zal voeren.