Sluiting winkel Oostwold ramp voor dorp

De sluiting van de Extramarkt in Oostwold afgelopen zaterdag is een regelrecht drama voor het dorp. Oostwold, al sinds het ontstaan van de voormalige gemeente Scheemda een “achtergesteld kind”, is de laatste jaren al in snel tempo achteruit gegaan. Iedereen die door de Margrietstraat, de Beatrixstraat of over het Tichelwerk rijdt of fietst, kan zien dat het niet meer het dorp is wat het 20 jaar geleden was. En nu ook nog de plaatselijke supermarkt geslotenis, ligt de verdere teloorgang van het dorp op de loer.

Wij van Oldambt Aktief roepen de gemeentelijke politiek dan ook op om met een oplossing te komen. Laat de gemeentelijke politiek in gesprek gaan met bijvoorbeeld de NOVO om een winkel op te richten in de trend van de Spar supermarkt in de Winschoter wijk Zuid of bijvoorbeeld in Woldendorp, waar een winkel in dergelijke opzet een groot succes is. Oldambt Aktief wil hierin graag meedenken en werken. Het is immers aan de inwoners van Oostwold, en dan met name ook de ouderen die in Oostwold zeer rijk vertegenwoordigt zijn, niet uit te leggen dat ze in hun dorp niet meer de dagelijkse boodschappen kunnen krijgen en dat de politiek achterover hangt en niets doet. Wij zullen het dorp in ieder geval niet laten vallen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *