Communicatie? Wat is dat?

com·mu·ni·ca·tie de; v -s contact, gemeenschap; verbinding, verkeer

Heb maar even de letterlijke betekenis opgezocht in de Dikke Van Dale, dan weet iedereen weer even waar het over gaat. Want tja, niet iedereen weet tegenwoordig meer wat communiceren betekend. Zo ook ons geacht college van Burgemeester en Wethouders oftewel, B & W.

Wat is namelijk het geval. Oldambt Aktief maakt zich al enige tijd zorgen over het feit dat er nog steeds niets gedaan is aan de ontwikkeling van de Steunstee’s in de kleine kernen. Wij vinden dit een punt wat voor deze kleine kernen van enorm belang is. Vooral ook omdat veel ouderen nog steeds in deze kleine kernen wonen en dit zo lang mogelijk willen volhouden.

Daarnaast, veel kopers van woningen laten hun oordeel over een woning afhangen van het aantal voorzieningen in het dorp waar de woning staat. Dus ook wat betreft de krimp is een steunstee ongelooflijk belangrijk!

Dus hebben wij in februari per email een brief gestuurd naar de wethouder die hier mee belast is, de heer Brader van de SP. En nee, wij zijn geen VCP, die voor elke partij die het niet eens met het door de VCP voorgestelde beleid een nieuwe naam bedenkt die nergens op slaat. Daarnaast, de heer Brader is op zich een aardige man maar of hij nou zo goed is voor de functie die hij momenteel uitoefent, daarover zijn de meningen verschillend.

Maar goed, wij hebben dus een brief gestuurd. En wat denkt u? Dit college, wat communicatie met de burger hoog in het vaandel heeft staan, heeft niet de moeite genomen om op die brief te antwoorden. Dus…..wij in maart weer per email aan de wethouder een brief gestuurd met een herinnering aan de vorige brief en de vraag of we alstublieft nog antwoord mochten ontvangen.

En wat denkt u? Dit college wat prat gaat op burgerparticipatie, ja hier zelfs een wethouder voor heeft aangesteld in de vorm van de heer Bard Boon van GroenLinks, heeft wederom niet de moeite genomen om een antwoord te formuleren en dit aan ons te sturen. Dus, kennelijk moeten we dit wel op een ludieke wijze op onze website zetten. Misschien dat bepaalde personen dit nu wel lezen en dan het college aansporen om alsnog een antwoord te formuleren of zich bij mij melden (wat natuurlijk nog makkelijker is) dat ik niet zo moet zeuren en dat het echt allemaal wel voor elkaar komt. In dat geval kan ik u beloven dat dit zeker op onze website komt te staan. Wij vinden het namelijk belangrijk dat de leefbaarheid in deze gemeente, en dan met name in de kleine kernen, op peil blijft. Gebeurt dit niet, dan neemt de krimp alleen maar toe en vertrekken er nog meer mensen. Onze gemeente wordt op die manier onbestuurbaar en dat schijnt dit college zich niet te realiseren.

Maar belangrijkste is natuurlijk dat wanneer burgers zich melden met vragen, of ze zich nu wel of niet hebben verenigd, ze antwoord moeten ontvangen op deze vragen. Achterover hangen en net doen of je neus bloed, is natuurlijk niet de manier en zeker niet voor een college van B & W!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *